Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вулиці класифікують за функціональним призначенням

Реклама

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону, міністерство продовжує оновлення ДБН В.2.3-5:2018 щодо вулиць і доріг населених пунктів. Зокрема, розглядається норма щодо запровадження класифікації вулиць залежно від їх функціонального призначення: для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту, автомобілів або суміжного руху. Відповідно до цього можуть бути прописані вимоги та рекомендації щодо ширини різних функціональних зон: пішохідної, велосипедної тощо.

Це може дозволити мінімізувати затори в містах, зменшити рівень автомобілізації за рахунок пріоритету громадського транспорту та організації багатофункціональних вулиць для гармонійного розвитку населених пунктів.

Проект змін до ДБН наразі розробляється ДП "ДерждорНДІ".

ДБН В.2.3-5:2018 "Вулиці та дороги населених пунктів" набрали чинності 1 вересня 2018 року. Ними було введено низку змін для безпеки і комфорту людей, зокрема, можливість звуження ширини смуг руху на дорогах, обов'язкове встановлення спеціальних захисних огороджень на зупинках громадського транспорту, обов'язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах, велодоріжок і велосмуг тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини