Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За впровадженням послуги раннього втручання в життя особливих дітей стежитиме Мінсоцполітики

Реклама

Уряд визначив Міністерство соціальної політики національним координатором впровадження послуги раннього втручання в Україні.

Відповідне розпорядження № 12-р "Про визначення національного координатора" Кабмін прийняв на своєму засіданні 16 січня 2019 року.

Таке рішення було прийнято для формування та реалізації держполітики з питань захисту прав та інтересів дітей з інвалідністю і дітей, які мають ризик отримання інвалідності, а також їх сімей.

Згідно з прийнятим рішенням Мінсоцполітики набуває статусу національного координатора щодо розвитку послуги раннього втручання в Україні. Це має допомогти здійснювати ефективну взаємодію органів виконавчої влади та міжнародних партнерів з питань розвитку послуги раннього втручання, прискорить підготовку, погодження та подання на розгляд Уряду проектів законодавчих актів щодо формування і реалізації держполітики з питань розвитку послуги раннього втручання та її впровадження.

Нагадаємо, в Україні створені та працюватимуть центри ресурсної підтримки інклюзивної освіти в Україні, які визначатимуть, як впливає раннє втручання на розвиток дитини з особливими освітніми потребами.

Пілотний проект "Створення системи надання послуг раннього втручання" для забезпечення розвитку дитини, збереження її здоров'я та життя у 2017 - 2020 роках реалізується у Закарпатській, Львівській, Одеській та Харківській областях.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини