Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Форму декларації з податку на нерухомість оновили

Реклама

Мінфін затвердив нову редакцію Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Відповідний наказ від 15 листопада 2018 роки № 897 набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Діюча форма декларації передбачає розподіл типів нерухомості від 1 до 9 (1 - квартира; 2 - житловий будинок; 3 - інший об'єкт житлової нерухомості; 4 - будівля готельна і так далі). У оновленій формі можна буде вказувати коди типу об'єкту, визначеного відповідно до Державного класифікатором будівель і споруд ДК 018-2000. Якщо в документах, що встановлюють право на об'єкт нерухомості, не вказаний код Класифікатора, то обирається код, який найбільше відповідає типу нерухомості.

У декларації зазначається площа об'єкту оподаткування в метрах квадратних з двома знаками після коми. Також вказується кількість місяців знаходження об'єкту нерухомості у власності платника в кожному кварталі звітного (податкового) періоду.

Також нова форма декларації містить два додатки для розрахунку податкових зобов'язань окремо для об'єктів житлової і нежитлової нерухомості. У діючій декларації сума податку не розділяється по об'єктах житлової і нежитлової нерухомості.

Якщо об'єкти нерухомості знаходяться на території адміністративно-територіальних одиниць, які відповідають різним кодам Державного класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ), але ці адміністративно-територіальні одиниці обслуговуються одним відповідним контролюючим органом, подається одна податкова декларація з кількома додатками відповідного типу. Кількість додатків певного типу повинна відповідати кількості кодів КОАТУУ органів місцевого самоврядування, які відповідають адміністративно-територіальним одиницям, на території яких розташований об'єкт нерухомості відповідного виду.

На сьогодні декларації надаються окремо для кожної адміністративно-територіальної одиниці.

Оновлена форма декларації доступна у модулі "Форми і бланки", який входить до складу Інформаційно-правових систем "ЛІГА:ЗАКОН". Для того, щоб ознайомитися з можливостями і наповненням ІПС "ЛІГА:ЗАКОН" детальніше, скористайтеся тестом

Хто і в якому порядку має заповнювати і подавати звітність з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки можна дізнатися у модулі "Ситуації для бухгалтера"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини