Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлювати прилади-розподілювачі тепла можна без проектної документації

10 січня 2019, 15:30
1206
0
Автор:
Реклама

У будинках з вертикальною системою опалювання квартирні лічильники тепла не встановлюються. У цьому випадку для визначення обсягу спожитої теплової енергії на опалювальних приладах встановлюються прилади - розподілювачі теплової енергії. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону з посиланням на роз'яснення Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики.

Мінімальна оснащеність приладами-розподільниками має бути не менше 50 % опалювальних приладів у будівлі (крім місць загального користування).

Для оснащення окремих квартир приладами - розподілювачами теплової енергії не потрібно розробляти проектну документацію, отримувати техумови, погоджувати з органами місцевого самоврядування і виконавцем відповідної послуги.

Важлива також економічна доцільність оснащення квартир приладами-розподілювачами.

Згідно постанови Кабміну від 10 жовтня 2018 N 829 економічна доцільність визначається власником (співвласниками) будівлі або іншою особою за умови обладнання/дообладнання систем опалювання автоматичними регуляторами температури повітря у приміщенні.

Критерієм економічної доцільності є строк окупності витрат на оснащення будівлі приладами-розподілювачами і встановлення допоміжного обладнання для використання їх показників при розподілі обсягів спожитої у будівлі теплової енергії.

Строк окупності обчислюється як відношення обсягу разових витрат на встановлення системи розподілу обсягів спожитої теплової енергії у будівлі з використанням приладів - розподілювачів теплової енергії до різниці між очікуваним зменшенням річних витрат на оплату послуги з постачання теплової енергії та розміром річних витрат на обслуговування та ремонт даної системи розподілу.

Встановлення приладів - розподілювачів теплової енергії є економічно доцільним, якщо строк окупності системи обліку не перевищує строку служби самої системи обліку або іншого строку, узгодженого співвласниками будівлі.

Нагадаємо, в старих будинках дозволили вести індивідуальний облік тепла

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини