Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку вестиме реєстр організацій колективного управління

9 січня 2019, 13:24
546
0
Автор:
Реклама

Мінекономрозвитку визначило процедуру ведення Реєстру організацій колективного управління у своєму міністерстві.

Відповідний наказ від 21 листопада 2018 року № 1741 було зареєстровано в Мін'юсті.

Визначено, що Реєстр створюється як єдина інформаційна база, до якої забезпечується постійний вільний доступ і яка містить відомості про організації колективного управління (ОКУ), передбачені Законом "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав".

Ведення Реєстру передбачає: унесення відомостей про зареєстровані або акредитовані ОКУ; надання інформації з Реєстру у формі витягу; унесення змін до його записів на підставі заяв про внесення змін до Реєстру; виключення ОКУ з нього.

Юрособа для реєстрації як організації колективного управління має подати до Мінекономрозвитку заяву про реєстрацію такої та відомості про засновників, персональний склад наглядового і виконавчого органів та штатних працівників юрособи згідно із затвердженими формами.

Відомості про організацію колективного управління вносяться до Реєстру на підставі наказу Мінекономрозвитку про реєстрацію або акредитацію ОКУ не пізніше 3 робочих днів з дня прийняття наказу Мінекономрозвитку про реєстрацію або акредитацію організації колективного управління. Витяг з Реєстру організацій колективного управління надається протягом 3 робочих днів з дня надходження відповідної заяви. Виключення організації колективного управління з Реєстру здійснюється також на підставі наказу Мінекономрозвитку.

Для кожної ОКУ оформлюється реєстраційна справа, яка містить документи, що подаються організацією колективного управління для прийняття рішення про реєстрацію або акредитацію ОКУ; рекомендації постійно діючої комісії з акредитації ОКУ; копію наказу Мінекономрозвитку щодо внесення організації колективного управління до Реєстру або її виключення з Реєстру; документи, на підставі яких уносяться зміни до Реєстру.

Реєстр ведеться українською мовою в електронному вигляді, записи вносяться у хронологічному порядку за наявності підстав для включення, унесення змін до Реєстру та виключення організації колективного управління з Реєстру. Кожній організації колективного управління в Реєстрі присвоюється реєстраційний номер у порядку черговості. У разі внесення змін до запису про організацію колективного управління її реєстраційний номер не змінюється.

Реєстр і реєстраційні справи підлягають постійному зберіганню в Мінекономрозвитку.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини