Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені форми заяви і декларації на субсидію

4 січня 2019, 10:00
6443
0
Автор:
Реклама

Мінсоцполітики оновило форми заяви та декларації для призначення субсидії.

Відповідний наказ від 21 листопада 2018 року № 1740 "Про внесення змін до форм Заяви про призначення житлової субсидії і декларації про прибутки і витрати осіб, що звернулися за призначенням житлової субсидії" набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Зокрема, в заяві передбачено можливість отримання житлової субсидії на відшкодування витрат за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води та теплової енергії, абонентського обслуговування, а також житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого і рідкого пічного побутового палива.

У декларації про доходи вказуватимуться дані про суми аліментів, сплачених особами, що входять до складу домогосподарства, а також членами їх сім'ї незалежно від реєстрації їх місця фактичного проживання, за умови документального підтвердження фактичної сплати.

У примітках до даних про членів сім'ї також вказуватиметься інформація про надання такими особами соціальних послуг, про перебуванні в місцях позбавлення волі, про тривалу хворобу людини (що підтверджено висновком лікарсько-консультативної комісії установи охорони здоров'я), про наявність у особи алко- чи наркозалежності (що підтверджено медичною довідкою).

Таким чином, форми заяви і декларації приведені у відповідність до нормам чинного законодавства.

Нагадаємо, діють зміни до порядку призначення субсидій. Зокрема, щомісячні субсидії будуть призначати на оплату внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, а також за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг у багатоквартирних будинках по індивідуальних договорах. Крім того, якщо у члена домогосподарства немає доходів, тому що він знаходиться в складних життєвих обставинах із-за хвороби, або в сім'ї є працездатні алко- чи наркозалежні (за наявності довідки від лікаря), онкохворі (за наявності висновку ЛКК), субсидію має право призначити Комісія з питань призначення житлових субсидій. Також з 1 січня субсидії монетизують.

Всі форми доступні в модулі «Типові договори і шаблони», який входить до складу Інформаційно-правових систем «ЛІГА: ЗАКОН». Для того, щоб ознайомитися з можливостями і наповненням ІПС «ЛІГА: ЗАКОН» докладніше, скористайтеся тестом

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини