Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дітей не відправлять до таборів, що не пройшли атестацію

3 січня 2019, 17:25
538
0
Автор:
Реклама

Уряд удосконалив механізм атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку дітей. Зокрема, розширено перелік підстав, за наявності яких заклад вважається неатестованим, та визначено строки проведення державної атестації новостворених закладів оздоровлення та відпочинку дітей і таких, які відновили свою роботу.

Відповідну постанову № 1165 було прийнято на урядовому засіданні 27 грудня 2018 року.

Згідно з оновленим Порядком проведення державної атестації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і присвоєння їм відповідних категорій заклади, які не пройшли державну атестацію, не матимуть права залучатися до надання послуг з оздоровлення та відпочинку дітей.

Неатестованим вважатиметься заклад:

який не проходив державну атестацію;

керівником/власником якого порушено вимоги Порядку або під час проведення державної атестації якого виявлено, що результати його діяльності та/або умови організації процесу оздоровлення та відпочинку не відповідають державним соціальним стандартам оздоровлення та відпочинку дітей або можуть вплинути на безпеку та стан їх здоров'я;

який протягом місяця з дня відновлення або початку (для новостворених закладів) роботи не надіслав документи для проведення атестації.

Атестаційна комісія, що проводитиме атестацію таких закладів, утворюватиметься Радою міністрів АР Крим, обласною, Київською та Севастопольською міською держадміністраціями залежно від місця розташування закладів, що атестуються. До її роботи залучать представників центральних органів виконавчої влади, до сфери управління яких належать заклади, і громадських організацій.

Комісія з'ясовуватиме причини непроходження закладом державної атестації, прийматиме рішення про проведення повторної (позачергової) державної атестації та внесення змін до плану державної атестації, про що повідомить Мінсоцполітики.

Державна атестація такого закладу проводитиметься першочергово, у строк, що не перевищує 30 календарних днів з дати подання суб'єктом відповідних документів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини