Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЦВК почала приймати документи від кандидатів в Президенти

Реклама

У "Голосі України" 29 грудня було опубліковано постанову ЦВК № 253 про початок процесу виборів Президента.

Таким чином, виборчий процес стартував 31 грудня 2018 року. Цього дня кандидати почали подавати документи для реєстрації. Кандидати мають внести 2,5 млн грн застави.

Комісія вже роз'яснила вимоги до подання кандидатом на пост Президента України декларації та ксерокопії паспорта громадянина України для реєстрації його кандидатом на пост.

За повідомленнями ЗМІ, документи на реєстрацію кандидатом в Президенти вже подав колишній Міністр екології Ігор Шевченко. Нагадаємо, що поки триває перевірка відповідності поданих документів законодавчим вимогам, жоден кандидат не може бути зареєстрованим.

ЦВК у триденний строк після реєстрації кандидата на пост Президента України опублікує в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", а також розмістить на своєму офіційному веб-сайті декларації кандидатів на пост Президента України та посилання на відповідну інтернет-сторінку Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що містить електронну декларацію відповідного кандидата.

Зареєстрованих кандидатів можна відстежувати в Інформаційно-аналітичній системі "Вибори Президента України".

Нагадаємо, чергові вибори Президента призначено на 31 березня 2019 року. Офіційні результати першого туру повинні повідомити до 10 квітня. Другий тур має відбутися 21 квітня.

Проголосувати на виборах і зареєструватися кандидатом можна буде за ID-паспортом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини