Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усередині невеликих житлових кварталів заборонено проектувати відкриті парковки

10 грудня 2018, 14:34
1134
0
Автор:
Реклама

За повідомленням Мінрегіону, у нових державних будівельних нормах щодо містобудування (ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій»), які діють з 1 вересня цього року, заборонено організовувати постійні або тимчасові відкриті автостоянки всередині невеликих житлових кварталів до 3 га. Це має підвищити безпеку та комфорт жителів, які там мешкають.

Згідно з ДБН постійні та тимчасові (гостьові) паркомісця у таких кварталах повинні розташовуватися з боку вулиць чи проїздів або у підземних чи багатоповерхових автостоянках. В'їзд всередину кварталу дозволяється лише автомобілям швидкої допомоги, пожежній та іншій спецтехніці.

Також у цих ДБН удосконалено вимоги до безпечного проектування внутрішньодворових територій, а саме до проїзду спеціальної техніки у двір. Так, у нових житлових будинках від 9 поверхів та громадських будинках від 5 поверхів необхідно проектувати проїзди з усіх сторін, а для будинків меншої поверховості їх можна передбачати з однієї поздовжньої сторони.

Практику будівництва вільних від машин кварталів поширена у багатьох країнах Європи та світу.

ДБН «Планування і забудова територій» було розроблено на заміну попередніх будівельних норм, що регулюють містобудування, які діяли ще з 1992 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини