Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд скасував звільнення Татькова з посади голови ВГСУ

Реклама

Верховний Суд визнав незаконною та скасував постанову Верховної Ради України від 29 вересня 2016 року № 1631-VIII щодо звільнення ВіктораТатькова з посади судді Вищого господарського суду України.

Таке рішення Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив сьогодні, 30 листопада 2018 року, розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу № 9901/350/18 за позовом В. Татькова до Парламенту (третя особа - Вища рада правосуддя) про визнання незаконною та скасування постанови.

Про це повідомила прес-служба ВС.

Це рішення є черговим у низці рішень Верховного Суду про скасування з причин процедурних порушень постанов ВР, прийнятих на позачерговому засіданні 29 вересня 2016 року, під час якого було звільнено 29 суддів.

В ВС пояснили, що рішення Вищої ради юстиції від 24 грудня 2015 року про внесення подання до Верховної Ради щодо звільнення В. Татькова з посади судді Вищого господарського суду у зв'язку з порушенням ним вимог несумісності не скасоване (рішення КАС ВС від 22 травня 2018 року у справі № 800/63/16).
Подальше вирішення питання про звільнення В. Татькова з посади судді належить до повноважень Вищої ради правосуддя.

Це рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Великої Палати Верховного Суду протягом 30 днів.

Повний текст рішення буде складений впродовж п'яти днів і одразу з'явиться у Verdictum: поставте справу на контроль, щоб першими побачити аргументи суду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини