Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З нового року 8 міністерств повинні набрати експертів у нові директорати

19 листопада 2018, 11:03
702
0
Автор:
Реклама

Кабмін продовжує реформувати державне управління.

Відповідну постанову № 946 «Про завершення реформування структури апарату деяких міністерств», що передбачає трансформацію пілотних міністерств у межах цієї реформи, було прийнято на урядовому засіданні 24 жовтня.

Учасниками пілотного проекту є Мінагрополітики, Міненерговугілля, Мінінфраструктури, Мінкультури, МОН, МОЗ, Мінрегіон та Мінсоцполітики.

Нова структура апарату міністерств передбачає:

- чітке розмежування функцій формування та реалізації державної політики;

- поступове позбавлення міністерств від невластивих функцій, зокрема надання адмінпослуг, здійснення контролю та управління об'єктами держвласності;

- оптимізацію структури міністерств та усунення дублювання між підрозділами (функції з організаційного забезпечення роботи міністерств будуть тепер уніфіковані та зосереджені в їхніх секретаріатах).

Відповідно до постанови міністерства мають завершити утворення директоратів в усіх сферах своєї відповідальності, протягом двох місяців підготувати пропозиції щодо позбавлення та передачі надлишкових і невластивих функцій з реалізації державної політики, протягом трьох місяців забезпечити оголошення та проведення конкурсів на посади фахівців з питань реформ для завершення формування директоратів.

Визначено, що до складу директорату входитимуть експертні групи, куди можуть входити експертні підгрупи. У складі директорату можуть утворюватися головні управління для виконання його окремих завдань за відповідними напрямами діяльності. У структурі апарату міністерства можуть утворюватися самостійні структурні підрозділи (департаменти, управління, відділи, сектори), які виконують функції з надання адмінпослуг, управління об'єктами держвласності або здійснення державного нагляду (контролю).

Нагадаємо, що процес реформування визначених Урядом пілотних міністерств було розпочато у 2017 році.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини