Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінрегіоні визначать вимоги до безпечного влаштування пандусів

13 листопада 2018, 17:28
615
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон повідомляє, що розробляє нові державні будівельні норми щодо влаштування безбар'єрного простору, які планується прийняти найближчим часом. Зокрема, вони визначатимуть вимоги до безпечного та ефективного влаштування пандусів.

У проекті нових ДБН, які зараз перебувають на стадії розробки, чітко визначено умови, за яких має розміщуватися пандус. Так, біля входу до будівель і на шляхах руху до них (наприклад, пішохідних переходах або ділянках пішохідного руху з нахилом понад 5 %) мають проектуватися зовнішні пандуси. Для забезпечення доступності всередині будівель поряд зі сходами повинні влаштовуватися внутрішні пандуси. Безпечний нахил зовнішнього пандусу не може перевищувати 8 %, внутрішнього - 10 - 12 %. При цьому максимальна висота кожного підйому не повинна складати більше 0,8 м, а за висоти підйому до 3,0 м і більше пандуси слід замінювати підйомними пристроями.

Усі пандуси повинні обов'язково мати неслизьку рівну поверхню та поручні з обох боків, які відрізняються контрастним кольором. Ширина пандуса при однобічному русі має складати 1,2 м, при двобічному - 1,8 м.

Також у разі необхідності зовнішні пандуси можна проектувати з підігрівом поверхні або навісом чи укриттям.

Проект нових ДБН розробляється на заміну діючого ДБН В.2.2-17:2006 «Будинки і споруди. Доступність будинків і споруд для маломобільних груп населення».

Пандус - один із основних елементів доступного простору, який являє собою суцільну похилу площину, що з'єднує 2 різновисокі горизонтальні поверхні. Вони влаштовуються для пересування людей з інвалідністю, які користуються візками, та для переміщення колісних засобів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини