Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фермерам виділять більше дотацій

9 листопада 2018, 09:09
978
0
Автор:
Реклама

Фермери отримали нові види прямих дотацій.

Відповідні зміни в Порядок використання засобів, передбачених в державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств внесені постановою Кабміну від 24 жовтня 2018 року № 911, яке набуло чинності 7 листопада.

Порядок доповнений новими напрямами підтримки: надання бюджетної субсидії для членів фермерських господарств у 2018 році та підтримка нових фермерських господарств на 1 га.

Також розширено види напрямів діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які можуть скористатися держпідтримкою:

- молочного, м'ясного напрямів, до складу якого входять не менше 20 членів, серед яких повинно бути один і більше фермерських господарств, а інші - фізичні особи, у власності або користуванні кожного з яких знаходяться землі с/х призначення та за наявності тварин, ідентифікованих і зареєстрованих відповідно до законодавства;

- плодово-ягідного, овочевого напрямів, а також по заготівлі та переробці ягід, грибів і рослин, до складу якого входять не менше 7 членів, серед яких має бути одне і більше фермерських господарств, а інші - фізичні особи, у власності або користуванні кожного з яких знаходяться не більше 100 гектарів земель с/х призначення.

Щодо новацій, йдеться про бюджетну субсидію для нових фермерських господарств у розмірі 3 тис. грн. на 1 гектар. Максимальний розмір субсидії - 60 тис. грн. на одне фермерське господарство.

Крім того, бюджетна субсидія надаватиметься на кожного члена фермерського господарства у розмірі 5,5 прожиткового мінімуму (до 30 тис. грн.).

Нові напрями державної підтримки будуть реалізуватися через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

Зміни у програмах підтримки торкаються розміру компенсацій (компенсація вартості закупленого українського насіння збільшена удвічі - до 60 тис. грн.), зняття обмежень за розміром земельної ділянки і збільшення рівня доходу до 20 млн грн. для участі в програмах.

Тепер фермери мають можливість отримувати компенсацію вартості за закуплене насіння і за українську техніку кілька разів на рік, а також закуповувати насіння як безпосередньо у суб'єктів насінництва, так і у їх офіційних представників.

Розширено перелік банків, через які здійснюється підтримка (через уповноважений банк, який підписав з Мінагрополітики Меморандум про загальні принципи співпраці).

Крім того, планується створити реєстр фермерських господарств, яким виділяється бюджетна субсидія.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини