Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінрегіоні планують зменшити кількість полігонів і несанкціонованих звалищ

8 листопада 2018, 12:02
222
0
Автор:
Реклама

На виконання Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року Мінрегіон розробив низку нормативно-правових актів. Ключовим серед них є законопроект «Про муніципальні відходи». Його мета - підвищити стандарти життя населення шляхом зменшення кількості полігонів і несанкціонованих звалищ.

Законопроект визначатиме відповідальність виробника продукції, яка надходить на споживчий ринок, інструменти впровадження європейських принципів управління відходами, таких як «забруднювач платить» і «розширена відповідальність виробника», повноваження органів влади та вимоги до управління муніципальними відходами.

Органи місцевого самоврядування мають право створювати комунальне підприємство для виконання послуг з управління побутовими відходами або делегувати повноваження надання таких послуг виконавцю, визначеному на конкурсних засадах.

Разом з тим з метою стимулювання населення впроваджувати роздільне збирання побутових відходів запропоновано, що населення сплачуватиме лише за вивіз і перероблення обсягу невідсортованих відходів. За вивіз і подальшу переробку ресурсоцінних компонентів, що були у складі побутових відходів, відповідатиме виробник такої продукції (тара та упаковка, електричне та електронне обладнання та інші).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини