Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ Legal Tech

Центральний засвідчувальний орган опублікує довірчий список постачальників е-послуг

2 листопада 2018, 11:03
1126
0
Автор:
Реклама

Мін'юст визначив процедуру ведення Довірчого списку, внесення до нього відомостей та забезпечення доступу.

Порядок ведення Довірчого списку затверджено наказом Мін'юсту від 29 жовтня 2018 року № 3373/5, який набуває чинності 7 листопада, одночасно з Законом про електронні довірчі послуги.

Довірчий список - це перелік кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг та інформації про послуги, що ними надаються.

До Довірчого списку буде включено акредитовані центри сертифікації ключів, які були утворені відповідно до Законом про електронний цифровий підпис з чинними свідоцтвами про акредитацію.

Для цього акредитовані центри сертифікації ключів подають до Міністерства юстиції та Адміністратора ІТС ЦЗО письмові звернення про намір надавати електронні довірчі послуги, в яких зазначають перелік електронних довірчих послуг та серійні номери відповідних посилених сертифікатів відкритих ключів акредитованих центрів сертифікації ключів. Акредитовані центри будуть автоматично внесені до Довірчого списку як кваліфіковані постачальники електронних довірчих послуг.

Внесення відомостей до Довірчого списку про юридичних осіб і ФОП, які мають намір надавати кваліфіковані електронні довірчі послуги, здійснюється з урахуванням положень статті 30 Закону про електронні довірчі послуги.

Довірчий список публікується на офіційному сайті центрального засвідчуючого органу у відповідному розділі.

Доступ до Довірчого списку забезпечується безкоштовно та цілодобово, а інформація є відкритою.

Нагадаємо, Уряд затвердив обов'язкові вимоги до відкритого Довірчого списку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини