Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватні лікарі зможуть виписувати ліки за програмою реімбурсації

1 листопада 2018, 12:25
430
0
Автор:
Реклама

Лікарі-ФОП, які отримали ліцензію на медичну практику, зможуть виписувати рецепти за програмою "Доступні ліки".

Відповідні зміни до постанови Кабміну від 17 березня 2017 року № 152 "Про забезпечення доступності лікарських засобів" ініціював МОЗ та ухвалив Кабмін на засіданні 31 жовтня.

Також Уряд збільшив вікно для перегляду цін препаратів фармвиробниками з 5 % до 10 %, що дозволить збільшити перелік безкоштовних ліків по програмі.

Нині за програмою "Доступні ліки" пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом 2 типу можуть отримати 261 препарат, з них 59 - безкоштовно.

Передбачається, що з 1 квітня 2019 контрактувати аптечні установи та відшкодовувати вартість відпущених лікарських засобів у рамках програми "Доступні ліки" будуть не установи охорони здоров'я або муніципалітети, а безпосередньо один головний оператор бюджетних коштів - Національна служба здоров'я України.

Крім того, 17 жовтня Кабмін дозволив розподіляти вакцини, закуплені за державний рахунок, не лише серед комунальних установ охорони здоров'я первинної ланки, але і серед приватних закладів і лікарів-ФОП, які уклали договори з Національною службою здоров'я України. Також вакцини проти туберкульозу і гепатиту В, які потрібні в перші дні від народження дитини, направляти до пологових будинків усіх форм власності. Нові правила розподілу вакцин набудуть чинності з моменту оприлюдення відповідних змін до постанови Кабміну № 298. Ці зміни забезпечать наявність доступних і безпечних вакцин безкоштовно, своєчасно і там, де вони потрібні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини