Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Школи зможуть об'єднуватися в навчальні мережі

30 жовтня 2018, 10:01
449
0
Автор:
Реклама

МОН винесло на громадське обговорення проект наказу «Про затвердження Положення про інституційну форму здобуття загальної середньої освіти».

Документ розроблено з метою забезпечення доступності загальної середньої освіти та можливості її здобуття відповідно до освітніх потреб учнів.

Положення визначає порядок здобуття загальної середньої освіти за інституційною формою, що організовується у закладах загальної середньої освіти І - ІІІ ступенів та інших закладах освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти на певному її рівні.

До інституційної форми здобуття загальної середньої освіти віднесено очну (денну, вечірню), заочну, дистанційну та нову - мережеву.

Денна форма залишається основною формою здобуття повної загальної середньої освіти відповідного рівня.

Заклади освіти можуть створювати класи (групи) з вечірньою, заочною, дистанційною формами, укладати договори про організацію мережевої форми здобуття освіти з іншими суб'єктами освітньої діяльності. Відповідне рішення ухвалюється педагогічною радою закладу освіти, вводиться в дію рішенням керівника такого закладу та погоджується із засновником або уповноваженим ним органом.

Метою організації мережевої взаємодії між суб'єктами освітньої діяльності є залучення та використання додаткових ресурсів (кадрових, матеріально-технічних, навчально-методичних, інформаційних та інших), необхідних для забезпечення якості освіти, зокрема:

- створення умов для оволодіння освітньою програмою здобувачами освіти;

- забезпечення поглибленого вивчення окремих предметів, впровадження профільного навчання;

- розширення доступу здобувачів освіти до сучасних технологій і засобів навчання;

- раціонального та ефективного використання ресурсів суб'єктів мережевої взаємодії.

Застосування мережевої форми здобуття освіти може поєднуватися із очною, заочною та дистанційною формами.

Для здобуття освіти за мережевою формою укладається договір між закладом освіти, до якого зараховані здобувачі освіти (базовим закладом), та іншим суб'єктом (іншими суб'єктами) освітньої діяльності.

Зарахування здобувачів освіти на мережеву форму здійснюється за їх заявою (у разі досягнення повноліття) або заявою одного з батьків, інших законних представників. У разі організації мережевої форми здобуття освіти для вивчення окремих предметів у заяві зазначаються такі предмети.

Зауваження та пропозиції міністерство просить надсилати до 14 листопада 2018 року на e-mail: linnyk@mon.gov.ua (Лінник Олена Олегівна), storchak@mon.gov.ua (Сторчак Ніна Анатоліївна) або за адресою: Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини