Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підтвердити безпеку товару на митниці можна буде за кодом у декларації

26 жовтня 2018, 17:30
256
0
Автор:
Реклама

Мінфін актуалізував перелік і назви документів, які підтверджують дотримання заборон та обмежень, установлених при переміщенні окремих товарів через митний кордон України. Зокрема, з переліку документів, які подаються для митного контролю, виключено 15 позицій.

Відповідні зміни Мінфін уніс до Класифікатора документів, які використовуються при митному оформленні.

Підготовленим спільно з ДФС наказом про внесення змін до Класифікатора запроваджено європейський підхід щодо заявлення декларантом інформації про документи, які підтверджують дотримання заборон та обмежень, установлених законодавством.

Так, декларанти отримують можливість шляхом внесення у митну декларацію відповідного цифрового коду повідомити митницю про те, що на товари, які переміщуються через митний кордон України, не поширюються відповідні заборони та обмеження.

Наприклад, про те, що агрохімікати та пестициди не підлягають державній реєстрації в Україні, декларант заявляє шляхом внесення коду 5056; про те, що товари не є небезпечними відходами, - коду 5057; про те, що у товарах відсутні озоноруйнівні речовини, - коду 5216; про те, що товари не є об'єктами регулювання Конвенції CITES, - коду 5059.

Таке нововведення дасть змогу з одного боку спростити опис товарів у митній декларації, а з іншого - автоматизувати контроль за дотриманням обмежень, встановлених при переміщенні окремих товарів через митний кордон України.

Наказ Мінфіну набере чинності через 10 днів після його опублікування на офіційному сайті ДФС.

Нагадаємо, наразі Уряд працює над реалізацією Закону про «єдине вікно» на митниці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини