Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держреєстратори пройдуть тестування на профкомпетентність

26 жовтня 2018, 14:45
481
0
Автор:
Реклама

Впродовж двох років Мін'юст проводитиме експериментальний проект щодо організації визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державного реєстратора прав на нерухоме майно та державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідний Порядок реалізації експериментального проекту затверджений постановою Кабміну від 24 жовтня 2018 № 860.

Перевірку професійної компетентності у обов'язковому порядку пройдуть:

- фізособи, які мають намір здійснювати функції державних реєстраторів;

- держреєстратори, стосовно яких Мін'юстом прийнято рішення про тимчасове блокування доступу до реєстрів(перед відновленням ним доступу до відповідного реєстру).

Визначати професійну компетентність буде Мін'юст шляхом періодичного автоматизованого анонімного тестування, яке проводиться один раз на місяць. За рішенням Мін'юсту тестування може проводитися частіше.

Для проходження тестування треба буде подати в Мін'юст заяву та засвідчену особистим підписом копію паспорта громадянина України.

Повідомлення про дату, час і місце проведення тестування, а також ПІБ осіб, що виявили бажання його пройти, розміщуються на офіційному сайті Мін'юсту не пізніше, ніж за 7 календарних днів до дня його проведення.

Під час тестування забороняється використовувати будь-які джерела інформації на паперових або електронних носіях, а також засоби зв'язку.

Визначення професійної компетентності буде публічним. На тестуванні можуть бути присутніми представники ЗМІ, а Мін'юст має обов'язково забезпечити ведення відео-фіксації процесу.

Тестові завдання будуть формуватися системою для кожної особи індивідуально шляхом генерування у довільній формі у кількості 100 завдань. На тестування виділяється 2 години. Оцінка результатів здійснюється системою.

Зразок тестів розміщуватиметься на офіційному сайті Мінюсту.

У разі успішного проходження тестування (75 % правильних відповідей) видається сертифікат про підтвердження професійної компетентності у відповідній сфері державної реєстрації.

Особи, які не пройшли автоматизованого анонімного тестування, можуть повторно звернутися до Мін'юстe та пройти його у будь-який час.

Сертифікат про підтвердження професійної компетентності є обов'язковим документом для призначення особи на відповідну посаду, а також для відновлення держреєстратору доступу до реєстру.

Очікується, що в результаті реалізації експериментального проекту зменшиться кількість скарг на дії держреєстраторів та зросте рівень громадської довіри до державних інститутів.

Звертаємо вашу увагу, що відстежувати реєстраційні дії щодо нерухомості можна за допомогою сервісу SMS- маяк, який дозволяє оперативно дізнатися про зміни в реєстрі зручним способом: по смс, електронній пошті або в особистому кабінеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини