Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Може бути введена онлайн-реєстрація місця проживання

19 жовтня 2018, 09:09
281
1
Автор:
Реклама

Раді запропонували ввести нову систему реєстрації місця проживання, яка буде доступна онлайн та скасує додаткові документи та довідки.

Відповідний законопроект № 9218 "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" зареєстрували у Верховній Раді.

Згідно з проектом, заяву на реєстрацію місця проживання можна буде подати звичайним способом в органі реєстрації або ЦНАП, а також через Інтернет.

Для реєстрації або зняття з реєстрації подаватиметься тільки одно заява без додаткових документів. Внесення відміток у паспорти про місце проживання буде не обов'язковим і здійснюватиметься тільки за бажанням особи.

У автоматичному режимі реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання здійснюватиметься на підставі відомостей з державного реєстру актів цивільного стану: реєстрація місця проживання новонародженої дитини, зняття з реєстрації місця проживання померлої/особи, оголошеної померлим, повідомлення про реєстрацію місця проживання дитини у віці до 14 років в орган реєстрації по колишньому місцю проживання дитини.

З метою попередження ухвалення незаконних рішень, у тому числі судових, встановлюється, що у разі виникнення суперечки (наприклад, наявність незгоди власника житла) жодне рішення не може грунтуватися на одному лише факті реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання для:

- підтвердження законності проживання (користування житлом);

- вселення або виселення;

- підтвердження факту проживання (непроживання) в житлі, зокрема, з метою його приватизації або придбання права на спадкування згідно із законом на вказане житло або майно, що знаходиться за адресою зареєстрованого місця проживання;

- нарахування плати за користування житлом і плати за житлово-комунальні послуги;

- підтвердження факту оренди (найму) житла або іншого платного користування житлом;

- встановлення або скасування будь-яких прав та обов'язків інших осіб, які проживають в житлі.

Забезпечується одноразовість включення виборця до Державного реєстру виборців, а також отримання оперативної інформації про кількість зареєстрованих або знятих з реєстрації осіб у відповідному населеному пункті (для аналізу відхилень від звичайного рівня прибуття в населений пункт або вибуття з нього).

У разі здійснення реєстрації за однією адресою більше трьох сімей така реєстрація особи підлягає тимчасовому блокуванню для підтвердження факту проживання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини