Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Андріївську церкву безкоштовно передали Вселенському Патріархату

18 жовтня 2018, 11:47
201
1
Автор:
Реклама

Депутати визначили особливості користування визначним об'єктом культурної спадщини, пам'яткою архітектури національного значення, культовою спорудою, що перебуває у держвласності, - Андріївською церквою Національного заповідника «Софія Київська» для створення умов щодо здійснення Церквою Вселенського Патріархату богослужінь в Україні.

Відповідний Закон «Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника «Софія Київська» (проект № 9208) було прийнято на ранковому засіданні Парламенту 18 жовтня.

Зокрема, було встановлено, що Андріївська церква Національного заповідника «Софія Київська» (м. Київ, Андріївський узвіз, 23) передається в безоплатне постійне користування Вселенському Патріархату для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій.

Особливості передачі Андріївської церкви в безоплатне постійне користування та умови її використання встановлюються Законом «Про свободу совісті та релігійні організації». До вказаного Закону було внесено зміни, згідно з якими передача в постійне користування культової споруди Андріївської церкви Національного заповідника «Софія Київська» здійснюється за рішенням Кабміну.

Така передача не тягне за собою виключення її з переліку об'єктів нерухомої культурної спадщини Національного заповідника «Софія Київська».

Рішення щодо передачі в користування Андріївської церкви сприятиме прискоренню одержання Томосу - визнання Світовим Православ'ям помісної Православної Церкви України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини