Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест подій Вищої заради правосуддя за 9-15 жовтня

16 жовтня 2018, 11:43
251
0
Автор:
Реклама

1. Трьох суддів звільнено з посад

У відставку звільнено Величко Тамару Аркадіївну з посади судді Одеського апеляційного господарського суду. Ходака Сергія Костянтиновича звільнено з посади судді Дубенського міськрайонного суду Рівненської області за власним бажанням.

В свою чергу Мігунову Ларису Сергіївну звільнено з посади судді Брянківського міського суду Луганської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Водночас відмовлено у звільненні у відставку Марченко Любові Миколаївни з посади судді Краматорського міського суду Донецької області та Боднара Сергія Миколайовича з посади судді Суворовського районного суду міста Одеси.

Відкладено розгляд питання про звільнення у відставку:

· Голубкової Марини Анатоліївни - з посади судді Шевченківського районного суду міста Запоріжжя;

· Ковальової Ольги Богданівни - з посади судді Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області.

2. Студенти Київського університету права Національної академії наук України ознайомилися з роботою ради

10 жовтня у Вищій раді правосуддя відбулась екскурсія для студентів Київського університету права Національної академії наук України. Під час екскурсії студенти мали змогу ознайомитися з діяльністю ради. Майбутні правники отримали знання про повноваження Ради, впроваджені змінами до Конституції України в частині правосуддя, законами України «Про забезпечення права на справедливий суд», «Про судоустрій і статус суддів», «Про Вищу раду правосуддя».

3. Голова ВРП Ігор Бенедисюк взяв участь у засіданні Міжнародної експертної ради щодо створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності

10 жовтня 2018 року в Лондоні (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії) відбулося засідання Міжнародної експертної ради (далі - МЕР), присвячене створенню та діяльності Вищого суду з питань інтелектуальної власності в Україні. Зокрема, члени МЕР висловили свої думки щодо розроблення програми навчання суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності України, обговорили її структуру та процесуальні питання, важливість впровадження різних елементів програми. 

4. Обговорено актуальні питання врегулювання конфлікту інтересів в органах суддівського врядування

11 жовтня 2018 року у Вищій раді правосуддя відбулася зустріч членів ради із представниками Програми USAID «Нове правосуддя». Під час зустрічі обговорені ключові питання врегулювання конфлікту інтересів в органах суддівського врядування України для більш прозорого функціонування системи правосуддя.

5. Члени ВРП долучилися до одеського форуму з питань дисциплінарної відповідальності у галузі правосуддя

12 жовтня в Одеському окружному адміністративному суді відбулося обговорення актуальних питань дисциплінарної відповідальності в галузі правосуддя, організоване відділенням Асоціації правників України в Одеській області спільно з Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України. Мета заходу - обговорення проблемних питань, пов'язаних із дисциплінарною відповідальністю, зокрема прокурорів, суддів, адвокатів, у галузі правосуддя. Учасники форуму обговорили практику розгляду справ щодо притягнення прокурорів та суддів до дисциплінарної відповідальності, зокрема розгляд скарг на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про притягнення до дисциплінарної відповідальності, проблеми дисциплінарного провадження щодо адвокатів та шляхи їх вирішення, застосування мінімальних європейських стандартів дисциплінарної відповідальності в сфері правосуддя в контексті порівняльного аналізу їх дотримання щодо прокурорів в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини