Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Жертвам тоталітарних режимів надали нові пільги

11 жовтня 2018, 09:46
703
2
Автор:
Реклама

Жертвам нацистських переслідувань надали право на безкоштовний проїзд міським транспортом, а реабілітованим жертвам політичних репресій - знижку на оплату ж/к послуг та додаткову відпустку.

Відповідний Закон щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб із числа жертв нацистських переслідувань та політичних репресій набув чинності 11 жовтня.

Колишні неповнолітні в'язні концентраційних таборів (особи, на яких поширюється дія статей 61 та 62 Закону «Про жертви нацистських переслідувань») отримали право (без урахування сукупного доходу сім'ї):

- на безоплатний проїзд усіма видами міського та приміського пасажирського транспорту;

- на пільговий проїзд залізничним, морським, річковим транспортом, автобусами приміських і міжміських маршрутів міжобласного сполучення.

Реабілітовані жертви репресій у формі позбавлення волі чи примусового безпідставного поміщення до психіатричного закладу в часи СРСР отримали соціальні гарантії, передбачені для учасників бойових дій. Визнані особи з інвалідністю із числа таких осіб отримали пільги осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Так, встановлено їх право на додаткові оплачувані відпустки тривалістю 14 днів, на пільгове отримання житла, на 100% оплату лікарняних листків, як це передбачено для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини