Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстратори не зможуть реєструвати майно поза своєю областю

18 вересня 2018, 16:24
333
1
Автор:
Реклама

Мін'юст на технічному рівні запровадив механізм, який не дозволяє реєстратору вчиняти реєстраційні дії за межами своєї області і таким чином порушувати закон. Про це повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова.

До Антирейдерської комісії Мін'юсту надходить багато скарг, коли в порушення вимог закону реєстратори вчиняють реєстраційні дії поза межами своєї юрисдикції, тобто поза межами області.

На такі дії Мін'юст реагував шляхом відключення реєстраторам доступу до реєстрів, але ці заходи мали незначний ефект, оскільки недобросовісні реєстратори все одно продовжували порушувати цю норму закону.

Тому було вирішено використати принцип, коли система просто фізично не дозволить людині зробити навмисну чи ненавмисну помилку. Тобто тепер реєстратор на технічному рівні не зможе здійснити реєстраційну дію не в своїй області, бо, якщо він спробує це зробити, на екрані з'явиться напис «технічна помилка» і натиснути кнопку буде неможливо.

На черзі заплановано автообмін даними між реєстрами Мін'юсту та Єдиним реєстром судових рішень для того, щоб унеможливити реєстрацію на основі підроблених рішень судів.

Нагадуємо вам, що відстежувати реєстраційні дії щодо свого майна можна, зареєструвавшись на сервісі SMS-Маяк.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини