Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест подій Вищої заради правосуддя за 11-17 вересня

18 вересня 2018, 09:30
223
0
Автор:
Реклама

1. Розпочато серію тренінгів для керівного складу секретаріату

Вища рада правосуддя за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя" розпочала серію тренінгів для керівного складу секретаріату ВРП з метою підвищення його професійного рівня та удосконалення управлінських знань та навиків. Програма навчання включатиме п'ять сесій з питань підвищення особистої та командної ефективності, лідерства, управління персоналом, внутрішньої і зовнішньої комунікації та стратегічного планування. Навчальні сесії триватимуть із 7 вересня до 10 листопада 2018 року.

2. Відсторонено двох суддів у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності

Вища рада правосуддя частково задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича : тимчасово, до 4 жовтня 2018 року, відсторонено суддю Барського районного суду Вінницької області Хитрука Володимира Миколайовича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Крім того, до 29 жовтня 2018 року відсторонено суддю апеляційного суду Черкаської області Пономаренка Володимира Володимировича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

3. Інспектори продовжать ознайомлення з європейським досвідом дисциплінарних проваджень стосовно суддів

Проектом міжнародної технічної допомоги "Навчальні програми професійного зростання" Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) за підтримки Програми USAID "Нове правосуддя" організовано навчальну програму професійного зростання для інспекторів Вищої заради правосуддя. Навчальна програма на тему "Дисциплінарні процедури як інструмент сприяння незалежності та підзвітності суддів" триватиме 16?23 вересня 2018 року у місті Бухаресті (Румунія), у ній візьмуть доля 12 інспекторів ВРП. Виконавцями програми є Консорціум із удосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME) та американська неурядова організація World Learning, Inc.

4. Президентові внесене подання про переведення 185 суддів апеляційних судів міста Києва та Київської області

Вища рада правосуддя 13 вересня 2018 року розглянула питання про внесення Президентові України подання про переведення 194 суддів ліквідованих апеляційних судів. Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначених суддів для переведення до новостворених апеляційних судів в апеляційних округах.

5. Звільнено у відставку трьох суддів

Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо звільнення чотирьох суддів за загальними обставинами, а саме у відставку.

Ухвалено звільнити у зв'язку з поданням заяв про відставку:

  • Островського Любомира Євгеновича - з посади судді Івано - Франківського міського суду Івано - Франківської області;

  • Тітову Тамару Анатоліївну - з посади судді Добропільського міськрайонного суду Донецької області;

  • Горбатенко Олену Михайлівну - з посади судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області у відставку.

Водночас відкладено розгляд питання про звільнення у зв'язку з поданням заяви про відставку Биканова Івана Романовича з посади судді Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

6. Суддя Галицького районного суду міста Львова Євген Лялюк отримав попередження

Вища рада правосуддя вирішила рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої заради правосуддя від 20 квітня  2018 року № 1205/1дп/15-18 про відмову у притягненні до дисциплінарної відповідальності судді Галицького районного суду міста Львова Лялюка Євгена Дмитровича скасувати повністю, ухвалити нове рішення, притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Галицького районного суду міста Львова Лялюка Євгена Дмитровича та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у виді попередження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини