Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Одиноку матір не можуть виселити з гуртожитку без надання іншого житла

4 вересня 2018, 18:02
437
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду роз'яснив, що одинока мати, яка у тому числі не перебуває у шлюбі, як колишній член сім'ї військовослужбовця не може бути виселена з гуртожитку без надання іншого житла.

Суди попередніх інстанцій відмовили у позові військової частини про розірвання договору найму житла, стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги і проживання, виселенні з гуртожитку без надання іншого житла. Ці рішення, зокрема, були мотивовані тим, що виселення відповідача без надання іншого житла є незаконним, оскільки відповідач - одинока мати двох неповнолітніх дітей, які проживають з нею і знаходяться на її утриманні. Також суд керувався Інструкцією про організацію забезпечення військовослужбовців ВСУ та членів їх сімей житломзгідно якої забороняється виселення відповідача з гуртожитку без надання іншого житла.

Верховний Суд у постанові від 26 червня 2018 року у справі № 493/1942/15-ц (повний текст доступний в Verdictum) залишив касаційну скаргу військової частини без задоволення оскільки до спірних правовідносин про виселення з гуртожитку підлягає застосуванню ст. 125 і ст. 132 ЖК УРСР.

У ст. 125 ЖК УРСР, серед іншого, вказано, що без надання іншого житла не можуть бути виселені: сім'ї військовослужбовців; одинокі особи з неповнолітніми дітьми, які проживають разом з ними.

На думку Верховного Суду до категорії одиноких осіб можуть бути віднесені й одинокі матері (які не перебувають в шлюбі).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини