Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмір кошторисної зарплати у будівництві визначить замовник

28 серпня 2018, 16:00
3871
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон більше не визначатиме орієнтовний розмір кошторисної зарплати, який враховується при визначенні вартості будівництва об'єктів із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії.

Відповідні зміни передбачені наказом Мінрегіону від 27 липня 2018 року № 196, який набуває чинності з дня його офіційної публікації.

Органи місцевого самоврядування також не встановлюватимуть розмір кошторисної заробітної плати при здійсненні будівництва об'єктів за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Розмір кошторисної заробітної плати на стадії розробки кошторисної документації визначатиметься замовником (інвестором) у складі вихідних даних на проектування для звичайних умов будівництва за розрядом складності робіт 3,8, але не нижче за середньомісячну зарплату у будівництві (з розрахунку на одного штатного працівника) за попередній звітний рік, збільшеною на прогнозний індекс споживчих цін на поточний рік.

У разі виконання будівельних робіт в умовах, відмінних від звичайних умов здійснення будівництва (надурочний час, святкові та вихідні дні, вечірній та нічний час тощо), додатково враховуються доплати та надбавки, встановлені законодавством.

Визначення розміру кошторисної зарплати при складанні ціни пропозиції учасника (підрядника) конкурсних торгів (договірної ціни) здійснюється учасником виходячи з середньомісячної заробітної плати одного працівника в режимі повної зайнятості, яку учасник планує отримувати на об'єкті будівництва.

Зазначимо, розмір кошторисної зарплати при визначенні вартості будівництва у 2018 році складає від 5500 до 7800 гривень

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини