Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні копії документів можна додати після завершення реєстрації нерухомості

16 серпня 2018, 09:09
512
0
Автор:
Реклама

Мін'юст у листі від 18 червня 2018 року розглянув питання щодо можливості додавання електронних копій документів до заяви після завершення процедури державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Зазначається, що процедура виготовлення електронних копій (шляхом сканування) є обов'язковою і може проводитися як при подачі заяви, так і під час безпосереднього розгляду документів в процедурі державної реєстрації прав.

Проте бувають випадки, коли у Державному реєстрі прав відсутні електронні копії документів. Щоб уникнути таких випадків, Мін'юст рекомендує державним реєстраторам після завершення процедури державної реєстрації прав перевіряти наявність "завантажених" до реєстру копій документів, та, у разі їх відсутності - виготовляти такі копії і додавати їх у вказаний реєстр.

При цьому немає необхідності змінювати статус заяви "задоволено" у разі, коли відскановані документи додаються після проведення державної реєстрації прав. У такому випадку послуга надана, заява перебуває у статусі "задоволено" і програмне забезпечення Державного реєстру прав забезпечує можливість додати скановані документи без зміни статусу такої заяви.

Нагадаємо, контролювати реєстраційні дії щодо свого майна можна за допомогою сервісу SMS- маяк. Вас повідомлять про зміну власника в реєстрі нерухомості одразу ж після вчинення реєстраційної дії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини