Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проекти регіонального розвитку повинні відібрати до 1 травня 2019 року

13 серпня 2018, 12:20
97
0
Автор:
Реклама

Мінрегіон установив чіткі терміни відбору проектів, які можуть фінансуватися з Держфонду регіонального розвитку, та їх мінімальну вартість. Відповідні зміни внесено до постанови КМУ № 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» постановою від 18 липня 2018 року № 574, яка набрала чинності 25 липня 2018 року.

По-перше, установлюються чіткі терміни відбору проектів у регіонах, що дозволить прискорити їх реалізацію на місцях. По-друге, визначено мінімальну кошторисну вартість проектів, що подаються на фінансування ДФРР. Наприклад, від 5 млн грн - для будівництва чи реконструкції шкіл, технічного переоснащення лікарень, капітального ремонту садків. ДФРР дає регіонам можливість впровадити важливі проекти для людей - це школи, дитсадки, лікарні, ЦНАПи та інші.

Так, змінами до постанови КМУ:

1. Установлено чіткі терміни відбору проектів у регіонах: початок - не пізніше 15 січня, завершення - не пізніше 1 травня.

Відбір здійснюватиметься на наступний плановий рік. Тобто до 1 травня 2019 року у регіонах повинні бути затверджені проекти, що реалізовуватимуться у 2020 році. Чим швидше вони затверджуватимуться, тим скоріше буде схвалено їх фінансування і безпосередньо розпочнуться роботи.

2. Визначено мінімальну кошторисну вартість проектів.

Від 5 млн грн - для проектів нового будівництва, реконструкції, капремонту та переоснащення, від 1 млн грн - для інших проектів, наприклад, закупівля шкільних автобусів тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини