Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діяльність у сфері телекомунікацій хочуть звільнити від ліцензування

10 серпня 2018, 12:00
327
0
Автор:
Реклама

Мінекономрозвитку пропонує звільнити два види бізнесу від ліцензування.

Відповідний проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню» оприлюднений на сайті Мінекономрозвитку.

Зокрема, запропоновано скасувати ліцензування діяльності по промисловому вилову водних біоресурсів за межами юрисдикції Україниоскільки це є проявом подвійного регулювання. Адже до отримання ліцензії суб'єктові господарювання необхідно отримати дозвіл на спеціальне використання водних біоресурсів за межами юрисдикції України, а перелік документів і відомостей для отримання такого дозволу набагато ширший, ніж для отримання ліцензії, а при отриманні ліцензії здобувачу необхідно повторно надавати ті ж відомості.

Ліцензування у сфері телекомунікацій замінять на повідомлення регулятора про початок здійснення господарської діяльності.

Зазначається, що згідно із Законом про ліцензування, ліцензування діяльності у сфері телекомунікацій втратило силу з 1 січня 2018 року, але сьогоднішній день НКРЗІ продовжує виконувати повноваження органу ліцензування, посилаючись на Закон про телекомунікації. У зв'язку з цим, нині існує проблема законодавчої колізії, що призводить до значних тимчасових і фінансових витрат для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини