Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Переселенці з інвалідністю I групи не проходитимуть фізичну ідентифікацію

18 липня 2018, 11:00
440
0
Автор:
Реклама

Переселенцям з інвалідністю I групи та іншим особам, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, Уряд продовжує спрощувати порядок отримання соцвиплат. Якщо раніше було встановлено, що такі категорії громадян могли за письмовою заявою отримувати соцвиплати через Укрпошту з доставкою додому, то зараз також скасовано обов'язкову процедуру їх фізичної ідентифікації в установах Ощадбанку.

Відповідні зміни передбачено прийнятою 11 липня 2018 року постановою Уряду № 548, якою актуалізовано п. 1 постанови від 5 листопада 2014 року № 637.

Проходити обов'язкову фізичну ідентифікацію іншим переселенцям - клієнтам Ощадбанку доведеться частіше: кожні 6 місяців, а не перші два рази - кожні шість місяців, далі - кожні 12 місяців, як було раніше.

Також встановлено періодичність фізичної ідентифікації клієнта-переселенця для отримання інших соцвиплат (крім пенсій) - кожні шість місяців з дня відкриття рахунка або з дня попередньої ідентифікації.

Постановою змінено черговість інформування Ощадбанком відомств у разі зупинення витратних операцій за поточним рахунком при непроходженні фізичної ідентифікації одержувачем соцвиплат.

Постанова набула чинності сьогодні, 18 липня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини