Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Державні та приватні виконавці мають сформувати звіти про свою діяльність

16 липня 2018, 09:09
448
0
Автор:
Реклама

Визначено порядок формування та подання звітності про діяльність органів державної виконавчої служби та приватних виконавців.

Відповідний наказ Мін'юсту від 23 червня 2018 року № 1979/5 набув чинності 13 липня.

Звіти формуються із статистичних даних, отриманих на підставі внесеної в автоматизовану систему виконавчого провадження (далі - Система) інформації за відповідні звітні періоди з накопичувальним підсумком (півріччя і рік).

Державні і приватні виконавці мають сформувати і зберегти звіти у Системі до 10:00 годин 5 числа місяця, що йде за звітним періодом. Якщо 5 число припадає на вихідний день, звіт формується і зберігається в Системі до 10:00 годин наступного робочого дня.

Зведені звіти про роботу відповідного органу ДВС формуються начальником органу і мають зберегтися у Системі до 10:00 годин 10 числа місяця, що йде за звітним періодом. Якщо 10 число припадає на вихідний день, звіт формується і зберігається до 10:00 годин наступного робочого дня.

Зведені звіти про роботу підпорядкованих відділів ДВС мають бути сформовані і збережені у Системі до 10:00 годин 20 числа місяця, що йде за звітним періодом або на наступний робочий день, якщо 20 число припадає на вихідний.

Зведені звіти про роботу органів і осіб, що здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів, формуються структурним підрозділом Мін'юсту до 30 числа місяця, що йде за звітним періодом.

Доступ для коригування звітів автоматично блокується після його збереження. Звіти зберігаються в Системі 3 роки.

Керівник органу ДВС, державний виконавець, приватний виконавець роздруковують звіти у одному екземплярі і зберігають їх в окремій справі за номенклатурою.

Достовірність цих звітів перевіряє Мін'юст. У разі встановлення недостовірності звіту приватного виконавця від нього витребовуються письмові пояснення, після чого Мін'юст вирішує питання щодо направлення до дисциплінарної комісії подання про притягнення приватного виконавця до дисциплінарної відповідальності.

У звіти вносяться дані про рух виконавчих документів з виконання судових рішень і рішень інших органів, які надійшли на примусове виконання до органів ДВС, приватних виконавців, а також дані про виконавчі документи, що залишилися невиконаними на початок звітного року (станом на 1 січня звітного періоду).

Кожен виконавчий документ рахується як одна одиниця.

У разі передачі виконавчого документу від одного державного виконавця до іншого, від одного органу ДВС або приватного виконавця до іншого документ враховується за кожним виконавцем у тій частині (в межах частково стягнутих засобів), в якій він був виконаний у відповідному звітному періоді.

У разі передання виконавчого документа від одного державного виконавця до іншого в межах одного органу ДВС виконавчий документ обліковується один раз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини