Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборонено розміщення реклами на об’єктах всесвітньої культурної спадщини

19 червня 2018, 13:13
260
0
Автор:
Реклама

Визначено статус та врегульовано механізми охорони об'єктів всесвітньої культурної спадщини.

Відповідний Закон "Про внесення змін до Закону "Про охорону культурної спадщини" (щодо збереження пам'яток культурної спадщини, внесених до Списку всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) (доопрацьований законопроект № 1553) ВР прийняла на засіданні сьогодні, 19 червня.

Так, об'єкт всесвітньої спадщини має правовий статус пам'ятки національного значення і охороняється за допомогою всіх механізмів, передбачених цим Законом. Водночас, існують певні особливості охорони об'єктів всесвітньої спадщини, що випливають з Конвенції про охорону всесвітньої культурної спадщини і природної спадщини.

До другого читання було подано 103 пропозиції, з них 87 було враховано повністю або частково, 16 - відхилено. Більшість пропозицій і поправок враховано в редакції профільного комітету.

Деякі положення оформлено у вигляді окремого розділу «Особливості охорони об'єктів всесвітньої спадщини».

Зокрема, для кожної пам'ятки, внесеної до Списку всесвітньої спадщини, буде створений індивідуальний орган управління. Одним з основних завдань такого органу є розробка плану управління пам'яткою і реалізація відповідних заходів. Орган управління також наділяється повноваженнями щодо погодження робіт на пам'ятці всесвітньої спадщини, його території і буферній зоні.

Наглядати за діяльністю органу управління і станом збереження пам'ятки будуть наглядові ради, до складу яких ввійдуть, зокрема, провідні вчені і фахівці у сфері збереження культурної спадщини.

Крім того, врегульовано порядок погодження будівництва. Зокрема, про наміри почати в межах пам'яток всесвітньої спадщини нове будівництво орган управління пам'яткою повідомляє в Комітет всесвітньої спадщини. Рекомендації Комітету враховуються при прийнятті рішень про можливість проведення таких робіт.

Законом заборонено будь-яку діяльність юридичних або фізичних осіб, що створює загрозу об'єкту культурної спадщини, видатній універсальній цінності об'єкта всесвітньої спадщини або порушує законодавство у сфері охорони культурної спадщини.

Також встановлено обов'язок центральних органів виконавчої влади у сфері охорони культурної спадщини подавати щорічний звіт Кабміну та Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО про стан збереження об'єктів всесвітньої спадщини, виконання Конвенції та рішень Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Крім того, заборонено розміщення реклами на об'єктах всесвітньої спадщини. Таке розміщення реклами в буферних зонах об'єктів всесвітньої спадщини здійснюється на підставі дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони культурної спадщини. Цей орган визначить вимоги щодо розміщення такої реклами.

Нагадаємо, що ВР прийняла відповідний законопроект № 1553 за основу 29 березня 2016 року.

Лише з 8 по 23 червня 2018 року всі бажаючі мають можливість отримати 30% знижку, придбавши сервіси, системи та видання від ЛІГА:ЗАКОН. Все що потрібно для цього - оплатити абонентне обслуговування на 5 місяців вперед.

Для отримання детальнішої інформації про акцію перейдіть за посиланням.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНИМ тестом  та оцінить увесь масштаб та переваги послуг компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини