Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширені вимоги до планів фінансового оздоровлення, які банки подають в НБУ

12 червня 2018, 17:28
196
0
Автор:
Реклама

Нацбанк уточнив вимоги до планів фінансового оздоровлення і програм капіталізації, які подаються банками в НБУ.

Відповідні зміни внесено у Положення про застосування Національним банком України заходів впливу постановою НБУ від 7 червня 2018 № 60, яка набула чинності 12 червня.

Так, плани фінансового оздоровлення і програми капіталізації повинні містити строки поступового їх виконання і досягнення встановлених значень нормативів капіталу та інших показників.

До плану і програми також додаються необхідні обгрунтування, розрахунки, гарантійні листи, а також документи (за наявності) для підтвердження джерел походження власних коштів учасника/інвестора, які планується використовувати для забезпечення виконання плану фінансового оздоровлення/програми капіталізації.

У разі невідповідності розроблених банком заходів встановленим вимогам, банк зобов'язаний допрацювати їх з обов'язковим обліком пропозицій і зауважень і повторно подати на погодження впродовж 15 днів з дня отримання відповідної вимоги регулятора.

Рішення про погодження планів фінансового оздоровлення і програм капіталізації банків приймати Правління НБУ або Комітет з питань нагляду і регулювання діяльності банків, нагляду.

Також доповнено підстави застосування заходу впливу до банків у вигляді письмового застереження (за недотримання вимог щодо нагляду на консолідованій основі) і встановив новий критерій для віднесення банку до категорії проблемних - за непредставлення або несвоєчасне представлення програми капіталізації, плану реструктуризації, плану фінансового оздоровлення, плану заходів по усуненню допущених банком порушень або представлення в НБУ планів і програм, які не відповідають встановленим вимогам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини