Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Школярів в інклюзивних класах забезпечать комп’ютерами з брайлівським дисплеєм

6 червня 2018, 11:01
337
0
Автор:
Реклама

На оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів для надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами у 2018 році передбачена державна субвенція у розмірі 100 млн. грн.

Затверджено Типовий перелік спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних та спеціальних класах закладів загальної середньої освіти.

Відповідний перелік затверджено наказом Міносвіти від 23 квітня 2018 року № 414, який набув чинності 5 червня 2018 року.

Такі класи забезпечать обладнанням загального корекційного призначення:

- комп'ютерним обладнанням (зокрема, пристроєм для читання і запису оптичних носіїв, брайлівським дисплеєм та принтером, у тому числі з можливістю друку кольорової рельєфної графіки, приладом для читання плоскодрукованих текстів типу «Sara» з функцією мовленнєвого виводу інформації, пристроєм для створення тактильної графіки);

- мультимедійним обладнанням (проектором для збільшення зображень, інтерактивною дошкою для навчально-виховної роботи);

- демонстраційним обладнанням (магнітно-крейдовою дошкою та відеопроектором для показу відеоматеріалів з текстовим рядком).

Також для дітей з тяжкими порушеннями мовлення передбачені спеціальні комп'ютерні програми для вивчення елементів житла родини, ознайомлення з професіями, вивчення будови тіла людини, розвитку логіки, комунікації та інші.

Для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату передбачено обладнання класів спеціальними меблями (зокрема, реабілітаційними стільцями для тренування нижніх та верхніх кінцівок, балансувальними стільцями та підставками для підручників).

Крім того, передбачено спеціальне обладнання для дітей з тяжкими порушеннями мовлення, із сенсорними порушеннями (зі зниженим зором та для сліпих учнів), для кабінетів психологічної реабілітації, проведення уроків фізкультури, ритміки (для різних нозологій) та ресурсної кімнати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини