Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На безоплатні ліки можна виписувати електронний рецепт

23 травня 2018, 10:00
364
0
Автор:
Реклама

Заклади охорони здоров'я та фізичні особи - підприємці, що провадять господарську діяльність з медичної практики можуть самостійно вирішувати питання придбання (у тому числі шляхом запровадження електронного рецепта) рецептурних бланків № 1 (ф-1) для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення, що відпускаються за повну вартість, безоплатно, з доплатою і таких, що підлягають предметно-кількісному обліку. Також такі рецептурні бланки можна отримати через структурні підрозділи з питань охорони здоров'я місцевих держадміністрацій.

Зміни внесено в Інструкцію про порядок зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків.

Відповідні зміни затверджено наказом МОЗ від 18 квітня 2018 року № 735, який набув чинності 22 травня 2018 року.

Вказані особливості не поширюються на спеціальні рецептурні бланки № 3 (ф-3) для виписування наркотичних та психотропних лікарських засобів. Такі бланки заклади та фізичні особи-підприємці отримують через аптечні склади (бази), аптеки або структурні підрозділи з питань охорони здоров'я місцевих держадміністрацій.

Встановлено, що суб'єкт господарювання своїм наказом може визначати процедуру уповноваження працівників на виписування електронних рецептів в інформаційній (інформаційно-телекомунікаційній) системі.

Електронні рецепти зберігаються відповідно до вимог у сфері електронного документообігу, електронного цифрового підпису та захисту інформації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини