Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юст вестиме список надавачів електронних довірчих послуг

16 травня 2018, 13:32
327
0
Автор:
Реклама

Повноваження Міністерства юстиції приведені у відповідність із Законом «Про електронні довірчі послуги», який, крім ст. 10, набуде чинності 7 листопада 2018 року.

Зміни, зокрема, внесені у Положення про Міністерство юстиції.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну від 10 травня 2018 року № 356, яка набуде чинності одночасно із Законом, але не раніше дня її опублікування.

Так, встановлено, що Мін'юст у сфері електронних довірчих послуг забезпечить:

- розроблення нормативно-правових актів, норм, стандартів, у тому числі для інтероперабельності та технологічної нейтральності національних технічних рішень, а також недопущення їх дискримінації;

- здійснення технологічного регулювання;

- державне регулювання з питань електронної ідентифікації в межах компетенції.

Також визначено, що відомство виконує функції центрального засвідчувального органу, зокрема:

- надає адміністративну послугу шляхом внесення юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які мають намір надавати електронні довірчі послуги, до Довірчого списку (зазначається інформація про кваліфікованих надавачів і їх послуги), визначеного Законом;

- погоджує плани припинення діяльності кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг;

- забезпечує взаємне визнання українських та іноземних сертифікатів відкритих ключів та електронних підписів, що використовуються під час надання юридично значущих електронних послуг.

Чинними нормами передбачено, що Мін'юст, зокрема, проводить реєстрацію, акредитацію засвідчувальних центрів та центрів сертифікації ключів, отримує та перевіряє інформацію, необхідну для цього; видає, переоформлює, анулює відповідні свідоцтва та видає дублікати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини