Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про планову перевірку Мінфін повідомить на e - mail

25 квітня 2018, 09:09
168
0
Автор:
Реклама

Мінфін може надіслати суб'єкту первинного фінансового моніторингу повідомлення про проведення планової перевірки засобами електронного чи факсимільного зв'язку.

Відповідні зміни до Порядку проведення перевірок Міністерством фінансів суб'єктів первинного фінансового моніторингу внесені наказом відомства від 16 березня 2018 року, який набув чинності 24 квітня 2018 року.

Про проведення планової перевірки Мінфін письмово повідомляє суб'єкта та (або) його відокремлений підрозділ не пізніше ніж за 10 днів до дня її здійснення.

Змінами встановлено, що повідомлення про проведення планової перевірки Мінфін може надіслати суб'єкту засобами електронного чи факсимільного зв'язку. Таку інформацію про місцезнаходження суб'єкта відомство візьме з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, інших реєстрів (переліків).

Раніше таке повідомлення надсилали виключно рекомендованим листом з повідомленням про вручення чи телефонограмою або вручали особисто керівнику чи уповноваженій особі суб'єкта під підпис.

Також встановлено, що безвиїзна перевірка розпочинається після отримання суб'єктом та (або) його відокремленим підрозділом копії посвідчення (повідомлення про проведення перевірки, запиту керівника групи з проведення перевірки про надання документів, необхідних для її проведення), але не раніше дати початку здійснення перевірки, зазначеної в ньому.

Крім того, встановлено, що суб'єкт, якого перевіряють, зобов'язаний ознайомитися з одержаними примірниками акта перевірки, підписати їх, зазначивши дату, а у разі наявності зауважень зробити відповідний запис та повернути підписаний другий примірник Мінфіну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини