Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Першу категорію постраждалих від Чорнобильської катастрофи розширять

17 квітня 2018, 17:23
323
0
Автор:
Реклама

Особам, які постійно проживали, працювали або навчалися на території, яка до 1 січня 2015 року належала до зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови що вони станом на 1 січня 1993 року прожили, відпрацювали або постійно навчалися в цій зоні не менше чотирьох років, і належать до категорії 4, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, видається посвідчення особи, постраждалої від Чорнобильської катастрофи категорії 1.

Цю норму запропоновано включити до Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Відповідний законопроект № 6656 щодо соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС прийнято за основу на засіданні ВР 17 квітня.

Така ініціатива зумовлена численними зверненнями до судів про надання посвідчень постраждалого в результаті Чорнобильської катастрофи категорії 1 громадян, які проживають на території зони посиленого радіологічного контролю й мали статус постраждалих категорії 4. Після набрання чинності Законом № 76-VIII ця категорія вже не має статусу постраждалих у результаті Чорнобильської катастрофи, що призвело до неможливості надання їм посвідчень категорії 1.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини