Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє новий техрегламент радіообладнання

2 квітня 2018, 16:23
419
0
Автор:
Реклама

Оновлено вимоги до радіообладнання, яке представлене на ринку і вводиться в експлуатацію в Україні.

Технічний регламент радіообладнання, затверджений постановою Кабміну від 24 травня 2017 року № 355, який набув чинності 1 квітня.

Документом передбачено, що радіообладнання має бути розроблене так, щоб забезпечити захист здоров'я, безпеку людей і домашніх тварин, захист власності, а також відповідний рівень електромагнітної сумісності.

Радіообладнання повинно ефективно використовувати і підтримувати радіочастотний ресурс України у відповідній радіотехнології і уникати шкідливих завад. Крім того, певні види радіообладнання повинні взаємодіяти з аксесуарами і з іншим радіообладнанням, підключатися до інтерфейсів відповідного типу на усій території України, забезпечувати захист особистих даних і конфіденційність користувачів і абонентів і так далі

Виробники до введення в обіг радіообладнання повинні подати НКРЗІ інформацію про типи радіообладнання, які мають низький рівень відповідності істотним вимогам, для внесення такого радіообладнання в реєстр радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв.

Кожному зареєстрованому типу радіообладнання присвоюється реєстраційний номер, який виробники повинні наносити на радіообладнання, яке вводиться в обіг, починаючи з 12 червня 2018 року.

Виробники повинні провести оцінку відповідності радіообладнання або мати результати такої оцінки. На радіообладнання складається декларація про відповідність і наноситься маркування знаком відповідності технічним регламентам.

Для серійного виробництва радіообладнання виробники повинні враховувати зміни в конструкції або характеристиках і зміни в стандартах або в інших технічних специфікаціях, посилаючись на які декларується його відповідність.

Виробники також повинні вказати на радіообладнання назву своєї компанії, зареєстровану торгоу назва або торгову марку і поштову адресу, по якій з ними можна зв'язатися, або, якщо розмір або характер радіообладнання не дозволяє це зробити - на упаковці або в супровідному документі.

Також радіообладнання має бути забезпечене інструкціями та інформацією про безпеку.

Радіообладнання надається на ринку у разі, коли воно відповідає вимогам Технічного регламенту.

До 1 квітня 2019 року не може заборонятися або обмежуватися надання на ринку і введення в експлуатацію радіообладнання, яке введене в обіг до дня набуття чинності цього Технічного регламенту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини