Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирубку лісів в Карпатах збираються заборонити

20 березня 2018, 11:03
345
0
Автор:
Реклама

Комітет з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 6749 відносно введення заборони на суцільне вирубування ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону.

Відповідні зміни пропонується внести в закони "Про природно-заповідний фонд України" і "Про мораторій на проведення суцільних вирубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону".

В останньому запропоновано встановити повну заборону (а не мораторій) на проведення суцільних вирубок на гірських схилах в ялицево-букових деревостанах, рубок головного користування та будь-яких суцільних рубок у високогірних лісах, в лісах в лавинонебезпечних та селенебезпечних басейнах та в берегозахисних ділянках лісу в Карпатському регіоні України.

В той же час, в ялиново-букових деревостоях на крутих схилах в усіх лісах Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської і Чернівецької областей допускаються вибіркові вирубки головного користування і вибіркові вирубки формування і оздоровлення лісів. На пологих і похилих схилах в ялиново-букових деревостанах проводяться тільки вибіркові вирубки.

Крім того, можливо відстрочення до 2020 року збільшення рівня заповідності у Карпатському регіоні до 20 %. Діюча редакція норми передбачала досягнення цих показників за рахунок збільшення долі і розширення площ природних і біосферних заповідників, національних природних і регіональних ландшафтних парків, заповідників, заповідних урочищ, пам'ятників природи до 2005 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини