Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виділені кошти на впровадження екзамену з української мови як іноземної

16 березня 2018, 09:35
224
0
Автор:
Реклама

Кабмін вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у Держбюджеті для виконання зобов'язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва.

Так, виділено кошти для участі України в Програмі оцінювання PISA.

З цих коштів буде сплачено членський внесок до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) за участь України у міжнародному дослідженні якості освіти PISA. Це дозволить Україні вже цього року вперше долучитися до оцінювання.

У цьому дослідженні порівнюються освітні системи близько 80 країн світу через вимірювання компетентностей учнів із читання, математики та природничих дисциплін, прямо не пов'язаних з оволодінням шкільними програмами. Також велика увага у PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання учнів.

Крім того, виділено кошти на впровадження Сертифікаційного іспиту з української мови як іноземної.

Зокрема, за рахунок цих коштів розроблять навчально-методичні матеріали та надрукують навчальні програми, тести, вимоги до тестів, навчальних посібників за рівнями А1, А2, В1, В2, С1, С2.

В Кабміні пояснюють, що необхідність в такому іспиті виникла через те, що дедалі більше людей хочуть підтвердити своє знання української мови. Це, наприклад, закордонні українці, іноземці, біженці, мігранти та усі інші, кому треба підтвердити знання української мови як іноземної для працевлаштування, навчання тощо.

Відповідні зміни затверджені на засіданні Кабміну 14 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини