Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені розміри компенсації витрат на розгляд справ в судах

15 березня 2018, 10:26
225
0
Автор:
Реклама

Уряд привів свої нормативно-правові акти у відповідність до Законом № 2147 - VIII "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України і інших законодавчих актів".

Зокрема, визначені граничні розміри компенсації витрат, пов'язаних з розглядом цивільних, адміністративних і господарських справ, пов'язані з явкою до суду, а також компенсаціЇ витрат, пов'язаних з проведенням огляду доказів за їх місцезнаходженням і здійсненням інших дій, необхідних для розгляду справи.

Так, компенсація витрат за втрачений заробіток обчислюється за кожну годину пропорційно середній заробітній платі особи, а загальний розмір виплати не може перевищувати суми, розрахованої за відповідає час, виходячи з триразового розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Раніше загальний розмір виплати не міг перевищувати суми, розрахованої виходячи з триразового розміру мінімальної зарплати.

Компенсація витрат за відрив від звичайних занять обчислюватиметься пропорційно розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а не мінімальної зарплати.

Витрати, пов'язані з проведением огляду доказів за їх місцезнаходженням і здійсненням інших дій, необхідних для розгляду справ не можуть перевищувати 50 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб за сукупність дій, необхідних для розгляду справи

Витрати, пов'язані з переїздом в інший населений пункт і за наймання житла не можуть перевищувати встановлені законодавством норми відшкодування витрат на відрядження.

З переліку граничних розмірів компенсації витрат виключені витрати на оплату послуг фахівця, перекладача і витрати, пов'язані з проведенням судової експертизи.

Встановлено, що компенсація судових витрат у цивільних та адміністративних справах здійснюється за рахунок і в межах бюджетних асигнувань судів, якими винесено відповідне рішення.

Також врегульований порядок передачі судом речових доказів, які є об'єктами, які вилучені з цивільного обороту або обмежено оборотоздатні, державним експертним установам.

Крім того, з Порядку визначення друкованого засобу масової інформації, в якому розміщуються оголошення про виклик до суду, виключені положення про твердження Кабміном переліку друкарських засобів масової інформації місцевої сфери поширення, в яких розміщуються оголошення про виклик до суду і повістки про виклик підозрюваного, обвинуваченого і інформація про процесуальні документи.

Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від 28 лютого 2018 року № 155.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини