Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземні інвестори зможуть репатріювати дивіденди за 2017 рік

3 березня 2018, 10:50
158
0
Автор:
Реклама

Іноземні інвестори зможуть репатріювати дивіденди з корпоративних прав і акцій, нараховані за 2017 рік. Досі інвесторам можна було сплатити за кордон в іноземній валюті дивіденди, нараховані тільки за період до 2016 року. При цьому суми таких платежів були обмежені (для дивідендів за 2014-2016 рр. - до 5 млн дол. США на місяць, для дивідендів за період до 2013 р. включно - не більше 2 млн дол. США на місяць).

Тепер українські компанії зможуть платити іноземним інвесторам дивіденди в інвалюті на суму до 7 млн дол. США в місяць незалежно від періоду, за який нараховані такі дивіденди.

Очікується, що таке рішення забезпечить рівномірний попит на валюту і мінімізує його вплив на стан міжбанківського валютного ринку.

Також Нацбанк розширив для українського бізнесу можливості достроково погашати зовнішні кредити і позики в іноземній валюті.

Тепер резиденти-позичальники зможуть здійснювати дострокове погашення таких кредитів і позик в межах щомісячного ліміту 2 млн дол. США (для одного резидента-позичальника за кредитними договорами/договорами позик, що обслуговуються в межах одного уповноваженого банку).

Крім того, розширений перелік операцій бізнесу, на надходження по яких не поширюється вимога про обов'язкову продажіве.

Тепер ця вимога, яка з квітня 2017 складає 50 %, не повинна буде застосовуватися до коштів, які компанія-резидент притягнула у формі зовнішніх кредитів або позик для рефінансування свого існуючого боргу перед нерезидентами або уповноваженими банками по інших кредитах або позиках. Це полегшить для українських підприємств, передусім експортерів, рефінансування існуючих зобов'язань і подальше залучення засобів на зовнішніх ринках.

Вказані послаблення адміністративних обмежень затверджені постановою НБУ від 1 березня 2018 № 19 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України", яка набрало чинності сьогодні, 3 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини