Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як видавати техумови на відведення стічних вод

3 березня 2018, 10:04
233
0
Автор:
Реклама

Встановлено єдину процедуру розробки і надання технічних умов відведення стічних вод системами поверхневого водовідведення.

Так, для отримання технічних умов заявник подає суб'єктові господарювання, який виконує роботи з ремонту та утримання вулиць і доріг, наступні документи:

- заяву;

- опитувальний лист на надання технічних умов по встановленій формі;

- ситуаційний план з визначенням місця розташування земельної ділянки на відповідній території.

Технічні умови повинні містити графічний матеріал з нанесенням відповідних інженерних мереж і місць підключення до них об'єкту будівництва.

Такі технічні умови надаються впродовж 10 робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви. Вартість послуг з надання технічних умов визначається на підставі обґрунтованих трудовитрат виконавця та вартості одного людино-дня

Приєднання об'єктів будівництва до системи поверхневого водовідведення без отримання таких технічних умов не допускається.

Виконання технічних умов є обов'язковим при розробці проектів будівництва об'єктів.

У разі розміщення на одній території декількох заявників при видачі технічних умов передбачається встановлення контрольних колодязів на внутрішньомайданчикових мережах для кожного із заявників.

Крім того, переглянуті ДСТУ, яким повинні відповідати розміри, форма і розміщення дорожніх знаків, гарячі піщані і асфальтобетонні суміші і технічні умови по застосуванню щебенево-мастичного асфальтобетону, який використовується при ремонті дорожніх покриттів.

Відповідні зміни до Технічних правил ремонту і утримання вулиць та доріг населених пунктів внесені наказом Мінрегіону від 26 грудня 2017 року № 336, який набув чинності 2 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини