Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Імпортери можуть подавати заяви на розстрочення ПДВ

21 лютого 2018, 14:17
1350
0
Автор:
Реклама

Визначено процедуру надання розстрочення сплати ПДВ та застосування забезпечення виконання зобов'язань при ввезенні на митну територію України з поміщенням у митний режим імпорту обладнання, що класифікується за товарними підкатегоріями згідно УКТЗЕД, визначеними пунктом 65 підрозділу 2 Перехідних положень Податкового кодексу, та ввозиться платником податку для власного виробництва на території України. Правом на розстрочення можна скористатися до 1 січня 2020 року.

Для отримання розстрочення платник податку подає до митниці ДФС заяву за затвердженою формою, до якої крім документів, передбачених статтею 335 Митного кодексу, також додаються бізнес-проект або бізнес-план, висновки державних органів, експертних установ, організацій, державні стандарти і стандарти підприємства, технічні умови, технічна документація, документи, що підтверджують наявність виробничих потужностей, приміщень.

Митниця ДФС за рекомендацією комісії (до якої входять 5 керівників системи ДФС) повинна прийняти рішення протягом 10 робочих днів з дати надходження заяви. Рішення видається платнику податку безоплатно.

Приймаючи рішення, комісія перевіряє відповідність обладнання, відсутність заборгованості та інше. У наданні розстрочення може бути відмовлено тільки за наявності визначених Кабміном підстав.

Розстрочені суми податку сплачуються щомісяця в строк, встановлений у рішенні, з поданням додаткової митної декларації, в якій зазначаються відомості про митну вартість обладнання, визначену на дату поміщення такого обладнання в митний режим імпорту. Платник податку має право достроково погасити розстрочену суму податку. Якщо сума податку, визначена на дату поміщення обладнання в митний режим імпорту перевищує розстрочену, різниця сплачується іншим способом розрахунку.

Порядок надання розстрочення сплати ПДВ та застосування забезпечення виконання зобов'язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України затверджено постановою Кабміну від 7 лютого 2018 року № 85, яка набрала чинності сьогодні, 21 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини