Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Багатодітні сім'ї можуть звільнити від податку на нерухомість

11 січня 2018, 10:00
1375
0
Автор:
Реклама

Народний депутат Євгеній Мураєв запропонував повернути до Податкового кодексу норму, яка гарантувала виключення із об'єктів оподаткування податком на нерухомість об'єкти нерухомості, що належать опікунам, піклувальникам, багатодітним, прийомним і малозабезпеченим сім'ям.

Зокрема, законопроектом пропонується закріпити у ст. 266 ПК, що об'єкти житлової нерухомості, у тому числі частки, що належать фізичним особам із статусом багатодітних або прийомних чи малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, але не більше ніж один такий об'єкт на сім'ю, опікуна, піклувальника - не є об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

На сьогодні положеннями ПК передбачено, що не оподатковуються об'єкти житлової нерухомості, що належать багатодітним або прийомним сім'ям, в яких виховується 5 та більше дітей.

Очікується, що прийняття законопроекту підвищить рівень соціальної захищеності сімей з дітьми і забезпечить державну підтримку у вигляді звільнення від сплати податку сім'ям, що виховують трьох або чотирьох дітей.

Відповідні зміни запропоновано законопроектом № 7477 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування податком на нерухоме майно об'єктів, які належать багатодітним, прийомним, малозабезпеченим сім'ям)».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини