Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заплановано створення національного переліку небезпечного бізнесу

19 грудня 2017, 10:57
774
0
Автор:
Реклама

Уряд має намір переорієнтовувати інспекційну систему на запобігання порушенням та підвищення відповідальності інспекторів. При перевірках застосовуватимуть ризик-орієнтований підхід, Передбачено мінімізацію корупційних ризиків шляхом автоматизації відбору критеріїв для перевірок.

Буде сформовано індивідуальний перелік вимог до кожного виду бізнесу, оцінено важливість кожної вимоги та створено позитивний стимул для дотримання цих вимог, наприклад публічний рейтинг бізнесу. Ризик-орієнтований підхід вводитиметься через створення національного переліку небезпек. Перевірятися будуть тільки найважливіші вимоги, а потім - оцінюватиметься ефективність регулювання і органів за станом небезпек.

Це передбачено Стратегією реформування системи державного нагляду (контролю), яку затверджено на засіданні Кабміну 18 грудня.

Нагадаємо, вже було запущено пілотний модуль планування заходів державного нагляду - онлайн-портал, що містить всі плани перевірок, всі вимоги до бізнесу, які перевірятимуться, а також результати самих перевірок та їх оскаржень. Як пояснив перший заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов, за перші 10 днів роботи модуля ним скористалося більше 50 тис. користувачів. У Міністерстві працюють над тим, щоб до 2020 року національна система управління ризиками запрацювала повноцінно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини