Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові процесуальні кодекси наберуть чинності 15 грудня

1 грудня 2017, 12:04
4149
3
Автор:
Реклама

В «Голосі України» від 1 грудня 2017 року опубліковано постанову Пленуму Верховного Суду № 2 про визначення дня початку роботи.

Нагадаємо, Пленум зібрався 30 листопада та визначив днем початку роботи Верховного Суду 15 грудня 2017 року. З дня початку роботи Верховного Суду наберуть чинності нові процесуальні кодекси і ліквідовуються вищі спеціалізовані суди й Верховний Суд України.

Нерозглянуті касаційні скарги, заяви, клопотання, подані до Верховного Суду України, ВССУ, ВГСУ, ВАСУ, будуть передані до відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду.

Верховний Суд - найвищий суд в системі судоустрою України, єдиний для всіх судових юрисдикцій суд касаційної інстанції. У його складі діятимуть: Велика Палата, Касаційний адміністративний суд; Касаційний господарський суд; Касаційний кримінальний суд; Касаційний цивільний суд.

На сьогодні до Верховного Суду за результатами конкурсу призначено 113 суддів. До складу кожного касаційного суду входять судді відповідної спеціалізації. У кожному касаційному суді будуть створені судові палати з розгляду окремих категорій справ.

Головою ВС обрано Валентину Данішевську, яка керувала «Центром комерційного права», її заступником обрано Богдана Львова, який раніше займав посаду голови ВГСУ. Секретарем Пленуму ВС став Дмитро Луспеник, який вже був суддею ВСУ, а потім займав посаду секретаря Пленуму ВССУ.

З новими редакціями ГПК, ЦПК, КАС можна ознайомитися в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини