Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава не регулюватиме ціни на продукти

3 липня 2017, 11:00
1453
0
Автор:
Реклама

Скасовано державне цінове регулювання на низку товарів і послуг.

Зокрема, держава більше не контролюватиме:

- граничні торговельні надбавки до оптових цін виробника на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину, м'ясо птиці, варену ковбасу, молоко, сир, сметану, вершкове масло, соняшникову олію, курячі яйця;

- граничний рівень рентабельності та торговельні надбавки на дитяче харчування;

- граничний розмір плати за послуги, що надаються у торговельних об'єктах, на ринках із продажу продовольчих і непродовольчих товарів;

- граничний рівень цін, нормативи рентабельності за надання в оренду торговельних приміщень, торговельно-технологічного та холодильного устаткування у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів.

Таким чином, планується знизити адміністративний тиск на бізнес та усунути надмірне втручання держави в економічні процеси. Крім того, зміни сприятимуть розвитку конкуренції та дебюрократизації в сфері ціноутворення.

Також скасовано обов'язок виробників продовольчих товарів подавати Держпродспоживслужбі обґрунтування змін оптово-відпускних цін на продукцію.

Державний контроль ціноутворення скасовано постановою Кабміну від 7 червня 2017 року № 394, яка набула чинності 1 липня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини